Sim Racing Community
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share
 

 PRAVILA/RULES GT & Touring car ONLINE LEAGUE!

Go down 
AuthorMessage
Ćale
Admin
Ćale

Broj postova : 287
Join date : 2010-03-13
Age : 32

PRAVILA/RULES GT & Touring car ONLINE LEAGUE! Empty
PostSubject: PRAVILA/RULES GT & Touring car ONLINE LEAGUE!   PRAVILA/RULES GT & Touring car ONLINE LEAGUE! EmptyTue Mar 16, 2010 7:11 pm

'Fair Play SimRacing Team', pravila lige

Svaki kandidat mora biti upoznat s pravilima i poštivat ih ako želi sudjelovati u GT & Touring ligi!

Bez obzira na naziv lige, igru ili mod koja se igra pravila su za GT & T lige uvjek ista.

PRAVILA:


1. Prijava

1.1 Kandidat mora najprije za ulazak u GT & T. ligu ispuniti prijavnicu koja se nalazi i ispunjava u 'Natječaj i Prijave za GT & Touring car online league!!!'. Prijava se predaje u ograničenom vremenskom razdoblju o kojoj će svi korisnici SimHR racing team-a biti pravovremeno obavješteni!

1.2 Kandidat odabire tim za koji želi vozit.

1.3 Kandidat odabire mjesto vozača u timu i broj.

1.4 Ako postoji interes igrača da voze za svoj tim moraju obavijestiti te izmislit ime tima i logo koji će ih predstavljat u ukupnom poredku i na portalu. Možete se javiti da ćete voziti sami za sebe (za svoj tim) ili se dogovoriti s nekim za isti tim. Svaki tim smije imati najviše 2 vozača!

1.5 Uspješno prijavljeni igrači dobit će na PP poruku u kojoj će pisati ime servera i password. To je povjerljiv podatak s kojim će pristupiti svakoj utrci. U slučaju da to igrač pronevjeri i da još nekom igraču van lige biti će izbačen skupa s tim igračom s servera i diskvalificiran iz prvenstva!2. Treninzi

2.1 Treninzi mogu i ne moraju biti organizirani na svakoj stazi prije kvalifikacija i utrke.

2.2 Treninzi se održavaju po dogovoru vozača. To može biti svaki dan u dogovoreni sat ili po potrebi i dogovoru. Treninzi se dogovaraju u temi predviđenoj za ligu u kojoj se vozi.

2.3 Dolazak na treninge nije obavezan!


3. Kvalifikacije

3.1 Kvalifikacije su sastavni dio prije svake utrke na svakoj stazi. Održavaju se dan prije utrke ili isti dan prije same utrke (ovisno o dogovoru igrača).

3.2 Kvalifikacije nisu obavezne ali je poželjno pristupiti i kvalificirati se jer u suprotnom ste kvalificirani na samo začelje. Ako je više igrača koji nisu nisu pristupili kvalifikacijama onda se raspoređuju po pravilu da oni s više bodova idu na samo začelje startnog reda.

3.3 Kvalifikacije traju vremenski 20min. Igrač ima pravo koristiti svih 20min i broj krugova u tom vremenu.

3.4 Dolazak u sred kvalifikacija nije poželjan. Prije samih kvalifikacija biti će otvoren practice mod ili trening 10tak min za dolazak na kvale.4. Utrka

4.1 Prije dogovorenog vremena utrke bit će otvorene kvalifikacije 10tak min za ulazak svih igrača. Ako se kvalifikacije održavaju neposredno prije utrke onda s takvim startnim redom se kreće u utrku. Ako su se kvalifikacije održavale dan prije onda server slaže startna mjesta po jučerašnjim kvalifikacijama.

4.2 Starta se iz stojećeg položaja to jest s mjesta. Nemojte startat prerano niti prekasno te upropastit si utrku, budite koncentrirani na startu! Ako dobijete STOP & GO PENALTY odradite to kako treba da nebi bili diskvalificirani s utrke!

4.3 Bez kontakta i dodira na startu! Ulazak u prvi zavoj mora proći glatko (pazite na kočenje i reakciju auta ispred sebe). Ako izletite na startu ili kod prvog zavoja možete uništiti utrku ne samo sebi već i većini vozača. RESTART tijekom utrke NEMA!!! (svakako ne odustajte i pokušajte ako ste oštećeni doći do boksa i popraviti te nastaviti trku jer svaki bod je značajan)

4.4 Poštujte plave zastavice i propuštajte izvan trkaće putanje vozače u prednosti. Smetanje i zadržavanje se kažnjava!

4.5 Ako već morate odustati iz utrke onda to obavite na odgovarajući način. Maknite se s staze i parkirajte auto gdje neće nikoga ugroziti te pretisnite 'ESC' ako morate van. Puštanje auta na stazi se kažnjava!

4.6 Za vrijeme utrke NE SMIJE se koristit bilo kakav 'chat'. Ometanje koncentracije ostalih vozača je strogo zabranjeno!

4.9 Imajte gotov (save-an) setup prije utrke za utrku da ne bi čekali dugo na start utrke.5. Boks


5.1 Izlazak iz boksa na stazu mora biti pravilno izveden! U slučaju ne pažnje i sudara sljedi kazna!6. Bodovi

6.1 Sustav bodovanja

-1. 12 bodova
-2. 8 bodova
-3. 6 bodova
-4. 5 bodova
-5. 4 boda
-6. 3 boda

6.2 Sustav bodovanja za kvalifikacije i najbrži krug u utrci

-za 'pole postion' (prvo mjesto) na kvalifikacijama dobiva se 1 bod
-za najbrži krug tijekom utrke vozač dobiva 1 bod7. Kazne

7.1 Za ometanje vozača u brzom krugu kvalifikacija i ne propuštanje igrač se kažnjava s +2 dodatna mjesta na startu! Za uzastopno ili namjerno ponavljanje može se oduzeti i do 5 bodova iz ukupnog prvenstva.

7.2 Za ne poštivanje plave zastavice i pravilno ne propuštanje bržeg vozača dodava se 10 sec na ukupno vrijeme i oduzima 5 bodova iz ukupnog prvenstva! Kod ponavljanja iste greške igrač se diskvalificira iz lige!

7.3 Za neoprezan izlazak iz boksa i ugrožavanje drugih igrača kažnjava se s +10sec u ukupnom poredku i oduzima 2 boda iz prvenstva.

7.4 Za NE odlazak u boks ako je to obavezno vozač se diskvalificira s utrke!

7.5 Za nepravilno zatvaranje vozača koji preticava kazna je +5sec

7.6 Kratit stazu i šikane je nedozvoljeno. Ako s više od pola širine auta prelazite uzastopno preko iste šikane ili zavoja dobivate +5sec na ukupnom vremenu ili +2 mjesta.

7.7 NEsmije se koristit chat za vrijeme utrke ili bilo kako pokušavat dekoncentrirat vozače. Server u iznimnim slučajevima ima pravo koristit chat na upozorenje ili naredbu! Za korištenje chata, vrijeđanje ili dekoncentraciju vozača, igrač se diskvalificira s utrke!8. Žalbe

8.1 Svi vozači nakon utrke u roku 24 sata imaju pravo se žaliti. Žalba će biti razmotrena od strane Administratora/Moderatora i paralelno s snimkom utrke provjerena te će se uvažiti ili odbiti.

8.2 Bilo bi dobro da svi imate uključenu opciju (koje jeste već automacki uključena) za snimanje utrke u igri, tako da možete kasnije pogledati razloge žalbe i pisati detalje. U krajnjem slučaju ćemo snimiti video iz trke gdje se desio prekršaj i u temi 'Žalbe' ćemo razmotrit.


-Fair Play SimRacing Team-

________________________________________________
Fair Play SimRacing Team
Back to top Go down
View user profile http://simhrteam.forumotion.com
 
PRAVILA/RULES GT & Touring car ONLINE LEAGUE!
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Vegetable MD online (Tomato, Curcurbit diseases)
» rules for garden planning?
» Rules for transporting manure
» Florida's Online Composting Center
» Debate rules and regulations....

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Fair Play SimRacing Team :: ONLINE RACING LEAGUE :: GT & Touring car league-
Jump to: